ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ANOIKTOY ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Ανακοινώσεις

Αγ. Νικόλαος 29 / 9 /2020
Αρ. Πρωτ.: 4131                            ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ (13 Οκτωβρίου) στο τέλος της Σελίδας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου (Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν.) διακηρύττει ανοικτό διαγωνισμό για την σύναψη δημόσιας σύμβασης έργου κάτω των ορίων του Ν.4412/2016 με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή και με το σύστημα με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης (άρθρο 95 του Ν. 4412/2016), με τίτλο:

«ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΑΜΙΑΝΤΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ»

προϋπολογισμού 1.045.000,00Ευρώ

(πλέον Φ.Π.Α. 24%, ο οποίος δεν πληρώνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4281/14)

(CPV: 45231300-8 Κατασκευαστικές εργασίες για αγωγούς ύδρευσης και αποχέτευσης)

Τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού, θα βρίσκονται στην διάθεση των ενδιαφερομένων στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.deyaan.gr.

Διευκρινήσεις δίδονται από την Τεχνική Υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. από την κ. Δεμέτζου Ευαγγελία, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δ/νση: Λατούς 8, Αγ. Νικόλαος, ΤΚ 72100, (NUTSEL432) τηλ.: 2841086148, Fax: 2841026726), email: deyaan.edemetzou@gmail.com.

Η Αναλυτική διακήρυξη έχει συνταχθεί κατά το σχετικό υπόδειγμα “Παράρτημα Β’’ της ΕΑΑΔΗΣΥ για τη σύναψη ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων έργου Κάτω των ορίων του ν. 4412/2016

Η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης εγκρίθηκαν με την υπ. αριθμ.  161/2019 Απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. με ΑΔΑ: 6ΟΔΒΟΕΨ5-ΦΜΟ.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.qov.qr του συστήματος με αριθμό συστήματος 86552. Οι προσφορές υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 22/10/2020 και ώρα, 15.00.μ.μ.

Οι προσφορές συντάσσονται στην ελληνική γλώσσα και έχουν χρόνο ισχύος 9 μήνες.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν:

1) φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται στον Τομέα Δημοσίων Έργων για έργα κατηγορίας Υδραυλικών που είναι εγκατεστημένα σε:

α) σε κράτος-μέλος της Ένωσης,

β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),

γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και
δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

2 ) Οικονομικοί φορείς είτε μεμονωμένα είτε ως μέλη ένωσης. Οι ενώσεις οικονομικών φορέων συμμετέχουν υπό τους όρους των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 19 και των σημείων γ) και δ) της παρ. 1 του άρθρου 77 του ν. 4412/2016. Δεν απαιτείται από τις εν λόγω ενώσεις να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς.

Σε περίπτωση που η ένωση αναδειχθεί ανάδοχος η νομική της μορφή πρέπει να είναι τέτοια που να εξασφαλίζεται η ύπαρξη ενός και μοναδικού φορολογικού μητρώου για την ένωση (πχ κοινοπραξία).

Όσον αφορά την καταλληλότητα για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας, οι προσφέροντες που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) ή στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων Δημοσίων Έργων (ΜΗ.Ε.Ε.Δ.Ε.) ή προσκομίζουν δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν την ισοδυναμία-αντιστοίχιση καταλληλότητας για έργα κατηγορίας Υδραυλικών.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε δεκαοχτώ (18) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς, εγγυητικής επιστολής, που ανέρχεται στο ποσό των 10.450,00ευρώ και θα απευθύνεται προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου και πρέπει να ισχύει τουλάχιστον για (30) ημέρες μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς.

Το έργο «Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης από Αμίαντο στον Δήμο Αγίου Νικολάου» αποτελεί το Υποέργο 1 της Πράξης «Βελτίωση και ενίσχυση υποδομών ύδρευσης του Δήμου Αγίου Νικολάου» η οποία έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» με την αρ. πρωτ. 7952/5.2.2019 Απόφαση ένταξης του Υπουργού Εσωτερικών. Η Πράξη μετά την υπ’ αριθμ. 829/18-06-2020 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και την αρ. 119/2020 Απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν., έχει μεταφερθεί από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η σύμβαση, χρηματοδοτείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Εθνικού ή του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών με ΣΑΕ 055/2 και ενάριθμο έργου 2019ΣΕ05520000. Η χρηματοδότηση γίνεται κατά 75% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και κατά 25% από πόρους του Τ.Π. & Δανείων.

Η μη επιλέξιμη δαπάνη που αντιστοιχεί στο ΦΠΑ της σύμβασης, θα βαρύνει τον Κ.Α. 1224000099 «Βελτίωση και ενίσχυση υποδομών ύδρευσης του Δήμου Αγίου Νικολάου» του προϋπολογισμού εξόδων της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. σύμφωνα με την υπ’ αριθ. πρωτ. 4315/2019 Απόφαση ανάληψης υποχρέωσης (ΑΔΑ: 6Χ5ΘΟΕΨ5-9ΙΦ) για το έτος 2019 και την 388/2020 Απόφαση ανάληψης υποχρέωσης (ΑΔΑ: 66Χ0ΟΕΨ5-ΒΨΖ) για το έτος 2020.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου.

Προδικαστικές προσφυγές ενώπιον της ΑΕΠΠ υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της λειτουργίας του υποσυστήματος «Επικοινωνία» της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.grτου ΕΣΗΔΗΣ.

Τα έξοδα των εκ της κείμενης νομοθεσίας απαραίτητων δημοσιεύσεων της Περίληψης διακήρυξης της δημοπρασίας στην οποία αναδείχθηκε ανάδοχος, βαρύνουν τον ίδιο και εισπράττονται με τον πρώτο λογαριασμό.

Η παρούσα περίληψη διακήρυξης θα δημοσιευτεί στις εφημερίδες 1. Ανατολή, 2. Νέα Κρήτη, 3. Πατρίς

Άγιος Νικόλαος     29 - 9 -2020

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν.

Ευάγγελος  Μαυρικάκης

Ο Διαγωνισμός διεξάγεται μέσω ΕΣΗΔΗΣ  σύμφωνα με τους όρους Διακήρυξης
Αναλυτική Διακήρυξη σε pdf εδώ:analytik
Η ΠΕΡΙΛΗΨΗ σε pdf εδώ:per