Στατιστικά στοιχεία κατανάλωσης νερού

Καταχωρήθηκε στο Προκυρήξεις ΑΣΕΠ

Το σύστημα τηλεμετρίας και τηλεελέγχου που διαθέτει η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν δίνει τη δυνατότητα να αποσπάσουμε πληροφορίες, να τις επεξεργαστούμε και να αξιολογήσουμε τα συμπεράσματα.

Τα παρακάτω γραφήματα παρουσιάζουν την κατανάλωση νερού στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγίου Νικολάου και Ελούντας για το έτος 2007. Είναι εμφανές ότι υπάρχουν μεγάλες διαβαθμίσεις οι οποίες εντοπίζονται ανάμεσα στους χειμερινούς και θερινούς μήνες. Τους θερινούς μήνες οι απαιτήσεις σε νερό αυξάνονται λόγω της τουριστικής ανάπτυξης και το μεγάλο αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή.
Το έτος 2007 η κατανάλωση που πραγματοποιήθηκε ξεπερνά τα 2.760.000 και 1.560.000 κυβικά μέτρα για το Δ.Δ. Αγίου Νικολάου και Ελούντας αντίστοιχα. Αν ληφθούν υπόψιν οι διαρροές και απώλειες που παρουσιάζει το υδρευτικό σύστημα τα κυβικά μέτρα νερού που αντλούνται ετησίως είναι σίγουρα περισσότερα.

Στατιστικά

Το νερό που καταναλώνει το Δ.Δ του Αγίου Νικολάου προέρχεται από πηγές (8%) και γεωτρήσεις της περιοχής (92%). Το 31% του νερού που καταναλώνεται από το Δ.Δ. Ελούντας μεταφέρεται από το δίκτυο του Αγίου Νικολάου και το υπόλοιπο από γεωτρήσεις στην περιοχή των Λακωνίων που λειτουργούσαν πριν τη σύσταση του Καποδιστριακού Δήμου.  

Στατιστικά

 

Δραστηριότητες της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν

Καταχωρήθηκε στο Προκυρήξεις ΑΣΕΠ

ΔραστηριότητεςΗ Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, φροντίζει με ποικίλους τρόπους για την ενημέρωση των καταναλωτών σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, μόλυνσης των υδροφορέων, εξοικονόμησης υδάτινων πόρων κ.ά.

Έχοντας υπόψη ότι η ευαισθητοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών πρέπει να ξεκινάει από τα μικρότερα μέλη της κοινωνίας μας η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. διοργανώνει κατά καιρούς και όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες (ελεύθερο προσωπικό και χρόνος) ενημερώσεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Δήμου και επισκέψεις μαθητών στον ΒΙΟ.ΚΑ. Αγίου Νικολάου και σε δεξαμενές υδροδότησης. Ενημερώνονται για τον τρόπο διαχείρησης  των υγρών αποβλήτων, τον τρόπο προστασίας της ποιότητας του πόσιμου νερού αλλά και για τρόπους προστασίας των ακτών. Προκηρύσσονται ακόμη,  διαγωνισμοί έκθεσης και ζωγραφικής με θέμα το νερό.

Χωρίς να επικεντρώνεται μόνο στην Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. προσπαθεί συνεχώς να ενημερώνει τους πολίτες με έντυπα και δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο, όχι μόνο για την ορθολογική χρήση του νερού αλλά και για θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. έχει υπάρξει επίσης οργανωτικός φορέας ημερίδων επιστημονικού περιεχομένου, προσπαθώντας να συμβαδίζει με τους γρήγορους ρυθμούς της τεχνολογίας σε όλα τα επίπεδα. Μέσω του προέδρου του Δ.Σ. αλλά και του Γεν. Δ/ντή, ενθαρρύνεται το προσωπικό και ιδιαίτερα τα στελέχοι της Τ.Υ. ώστε να κρατούν στενούς δεσμούς με τις επιστημονικές εξελίξεις και την τεχνογνωσία. Δυστυχώς, σήμερα στα τέλη του 2012, στην κορύφωση της κρίσης που μαστίζει την οικονομία της χώρας, που έχει καταρρακώσει τον κοινωνικό ιστό και με δεδομένο ότι οι αρμοδιότητες της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. με την εφαρμογή του σχεδίου " Καλλικράτης" διπλασιάστηκαν χωρίς να αυξηθεί το προσωπικό, ενώ μειώθηκαν και μειώνονται συνεχώς οι πόροι, οι εκδηλώσεις ή οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης του κοινού έχουν ελαχιστοποιηθεί. Τις απορροφά η σκληρή προσήλωση στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Εξυπηρέτηση Πελατών

Καταχωρήθηκε στο Προκυρήξεις ΑΣΕΠ

Απαραίτητα δικαιολογητικά για νέα σύνδεση υδροληψίας.

Για μια νέα σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης, για Εργοταξιακή ή Οριστική παροχή ή μετατροπή Εργοταξιακής σε Οριστική παροχή συνιστάται να γίνεται η διαδικασία από τον ιδιοκτήτη.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη σύνδεση είναι:

 • Συμπληρωμένο έντυπο αίτησης που δίνεται στα γραφεία μας με όλα τα στοιχεία του νέου καταναλωτή, το οποίο πρωτοκολλείται από την  υπηρεσία μας και μπαίνει σε σειρά προτεραιότητας.
 • Θεωρημένο αντίγραφο της οικοδομικής άδειας από την Πολεοδομική Υπηρεσία για Εργοταξιακή ή Οριστική παροχή.   

Μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών ακολουθεί αυτοψία και προγραμματισμός εκ μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν., κατασκευάζεται η παροχή, κοστολογείται και μετά την εξόφληση του κόστους κατασκευής από τον ιδιοκτήτη, τοποθετείται το υδρόμετρο.

 

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τη σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο

Με την προϋπόθεση ότι υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων στην περιοχή, ο ιδιοκτήτης πρέπει να προσκομίσει τα παρακάτω δικαιολογητικά.

 •   Συμπληρωμένο έντυπο αίτησης που δίνεται στα γραφεία μας με όλα τα στοιχεία του νέου καταναλωτή, το οποίο πρωτοκολλείται από την  υπηρεσία μας και μπαίνει σε σειρά προτεραιότητας.
 • Φωτοαντίγραφο της οικοδομικής άδειας. Σε περίπτωση που το ακίνητο στερείται οικοδομικής αδείας, χρειάζεται βεβαίωση από ιδιώτη Μηχανικό για τον όγκο της οικοδομής.
 • Αυτοψία παρουσία του ιδιοκτήτη και υπόδειξη του σημείου σύνδεσης     

Όπου είναι εφικτό η σύνδεση στο αποχετευτικό δίκτυο προπληρώνεται με την κατάθεση της αίτησης, διαφορετικά κοστολογείται μετά την αυτοψία.

 

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την διακοπή υδροληψίας

Για την διακοπή υδροληψίας απαιτείται η υποβολή συμπληρωμένου εντύπου αίτησης από τον ιδιοκτήτη, καθώς και η πλήρης εξόφληση τυχόν οφειλών του. 

Η επανασύνδεση γίνεται έπειτα από έγγραφη αίτηση και την καταβολή του δικαιώματος επανασύνδεσης. Σε περίπτωση πλήρους αφαίρεσης της παροχής, η εγγύηση επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη.

    

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, και την αποφυγή προβλημάτων θα πρέπει να γνωρίζετε τα παρακάτω:

 

 • Αν οποιαδήποτε από τα στοιχεία του λογαριασμού σας δεν είναι σωστά ή επιθυμείτε η διεύθυνση αποστολής του λογαριασμού να αλλάξει, θα πρέπει να υποβάλετε σχετική αίτηση άμεσα στη γραμματεία της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν.
 • Οι χώροι των υδρομέτρων θα πρέπει να διατηρούνται καθαροί και επισκέψιμοι.
 • Απαγορεύεται κάθε επέμβαση στον υδρομετρητή.
 • Συνιστάται στους ιδιοκτήτες ακινήτων να φροντίζουν ώστε να εξοφλούν οι ενοικιαστές τους τυχόν οφειλόμενους λογαριασμούς νερού πριν μετακομίσουν, γιατί τυχόν ανεξόφλητες οφειλές αυτών βαρύνουν τον ιδιοκτήτη.   
 • Όταν φεύγετε για διακοπές ή πρόκειται να λείψετε για αρκετό χρονικό διάστημα από το σπίτι σας, φροντίστε να κλείσετε την παροχή του νερού από τον διακόπτη που βρίσκεται πριν από το υδρόμετρο. Μια κρυφή διαρροή μπορεί να προκαλέσει ζημιές, άσκοπη κατανάλωση νερού και αύξηση του λογαριασμού.
 • Σε περίπτωση που αντιληφθείτε διαρροή νερού σε κάποιο από τους Δημοτικούς αγωγούς ύδρευσης ή παράνομες συνδέσεις παρακαλούμε ειδοποιήστε αμέσως την υπηρεσία μας.
 • Απαγορεύεται η χρήση νερού από τους πυροσβεστικούς κρουνούς για οποιαδήποτε άλλη χρήση πλην της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.